ISO 50001

ATIA d.o.o. je eskluzivni predstavnik certifikacijske kuće ESQ CERT za teritoriju Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije. ESQ CERT je akreditiran za menadžment sisteme upravljanja od strane ESYD-a (Akreditacijska Agencija Grčke) koja je član IAF-a (Međunarodni Akreditacijski Forum) i EA-e (Europski Akreditacijski Odbor). To znači da su svi naši certifikati akreditirani sa logom akreditacijske agencije i sa oznakom IAF-a.

ISO 50001 predstavlja međunarodni standard za Sisteme upravljanja energijom (EnMS). Ovaj standard se primjenjuje danas kod svih kompanija, a naročito kod: elektroprivreda, elektroprijenosa, distributera energije, naftnih i plinskih kompanija itd. Kroz ovaj standard kompanija može završiti i proces ocjenjivanja energetske efikasnosti i zadovoljenje svih regulatornih i zakonski propisa.

Naše usluge certificiranja vašeg sistema osiguranja kvalitete prema ISO 50001:2011 obuhvaćaju sljedeće:

1.Priprema za certifikacijski audit – Predaudit
Kao jednu od opcija, ako želite, rado ćemo provesti predaudit. Predaudit sadrži pripremu za audit, provjeru dokumentacije i provođenje audita uključujući i izdavanje izvještaja o uočenim nedostacima. Cilj predaudita je zabilježiti slabe točke EnMS podloga (dokumentacije) i implementiranja sistema kvaliteta.

2.Ocjena EnMS dokumentacije
Ova aktivnost sadrži ispitivanje i ocjenu važećih EnMS podloga (EnMS priručnik, procedure, radne instrukcije i slično).

3.Certifikacijski audit
U certifikacijskom auditu ocjenjujemo primjenu vaše EnMS dokumentacije i djelotvornost vašeg EnMS sistema. Audit provode auditori koji imaju ovlaštenje od strane ESQ CERT. Certifikacijski audit sadrži planiranje i provođenje audita, službeni izvještaj i izdavanje certifikata, registriranje u ESQ CERT bazu podataka (licenca) i primjenu ESQ CERT znakova u reklamne svrhe.

4.Nadzorni auditi
Kroz vrijeme važenja certifikata radi optimiranja Vašeg EnMS sistema provodimo godišnje nadzorne audite. Nadzorni audit uključuje ocjenu izmijenjenih EnMS podloga, planiranje i provođenje audita te izdavanje izvještaja, uključujući i registriranje u ESQ CERT bazu podataka važećih certifikata.

Certifikat koji dobijete nakon uspješno provedenog audita izdaje ESQ CERT i potpuno su jednaki kao da ste certifikaciju proveli direktno u Europskoj Uniji. Certifikaciju provode domaći stručnjaci, pa dokumentaciju nije potrebno prevoditi na strani jezik.

Naša prednost u odnosu na konkurencije su brzina izvršenja usluga kao i ukupna cijena naših usluga. To je dovoljan razlog zašto bi nas trebali kontaktirati čim prije radi certifikacije vašeg ISO 50001:2011 sistema.

0 Comments


Ask us a Question or leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *